Res miljövänligt!

Om du vill värna om miljön är kanske inte resande det bästa då det måste till en transport som nästan alltid påfrestar miljön. Så länge du inte väljer en cykelsemester kommer du att bidra till utsläpp, men det finns alternativ som är mer miljövänliga än andra.

De mest kända miljömärkningarna såsom Svanen, Bra miljöval och Gröna Nyckeln är med och märker även researrangörer och alternativ för resande. Både transporter och logi finns representerade så håll utkik efter dessa märkningar om du vill resa miljövänligt.

En annan nyare märkning är Naturens Bästa som är det första nationella kvalitetsmärket för ekoturismarrangemang på det Norra halvklotet, och det startades under FN:s Internationella Ekoturismår 2002. Det är ett banbrytande kvalitetsmärke för ansvarsfull upplevelseturism i naturen i Sverige. Naturens Bästa samlar Sveriges främsta naturresearrangörer och deras bästa produkter. Ett sätt att utmärka det bästa och veta att det är kvalité du betalar för när du bokar en resa. Tanken är att ge svenska naturupplevelsearrangörer möjligheten att kvalitetssäkra sina produkter och tillsammans skapa ett nätverk för en effektiv marknadsföring, samtidigt skapa en trovärdighet hos kunderna.

Det går att resa miljövänligt. Det som krävs är lite mer förundersökning innan du bokar och planerar din resa. För att kunna resa i den vackra natur vi har idag måste vi värna om den.