Weekend vid ättestupan

oktober 9, 2009 14:24 by Ture

Nu vankas det helg och många undrar säkert vad de skall ta sig till nu när kneget inte kommer förse dem med sysselsättning på två hela dagar. Ett trevligt sätt att tillbringa tiden är att ta en tripp till närmsta ättestupa. Ättestuporna har en intressant historia som kan hänröras till forntiden och den åldringsvård som då förelåg.

För länge sedan, då Nils-Petter Sundgren blott var en liten parvel, så gick det nämligen till som så att gamlingar mer eller mindre frivilligt kastade sig utför ett stup för att inte vara till last för sina avkommor. När man ser till förfarandet ifråga, kan man utan större hjärnaktivitet med lätthet dra paralleller till synen på dagens åldringar, vilka dess vuxna barn helst gömmer undan och dumpar på något ålderdomshem, eller "äldreboende", som man istället brukar välja att kalla det, sedan den tidigare synonymen fått en lätt negativ ton. Av någon anledning skulle äldreboende låta mer värdigt eller nåt, fråga mig inte varför. På detta hem eller boende lämpar man i alla fall av sin senila last till förälder för att slippa krångel med blöjbyte och liknande själv. För sånt kan ju någon annan lågutbildad stackare roa sig med! Det gäller ju att effektivisera och rationalisera - även på sin fritid, inte sant?

Så ta nu med dina alldeles för gamla anhöriga på en härlig utflykt och få dessa att inse hur bra de har det på sitt hem! Barnen kan också följa med, men håll dem under uppsikt, då de genom sin uppväxt på ett idiotsäkrat dagis säkerligen inte förstår hur farligt det skulle va om de inte skulle flyga som stålmannen när de på skoj häver sig ut över branten!

 


Ett stup med ett mörkt förflutet?

Currently rated 5.0 by 1 people

  • Currently 5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Add comment


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]